top of page
Zoeken

WERKEN AAN JE LOOPBAAN IS EEN NOODZAAK


Interesses, ambities, kennen en kunnen, de levensfase en de persoonlijke houding van een medewerker bepalen in grote mate hoe een functie in het volledige leven van een medewerker past.

  • Veranderingen in de loopbaan hangen vaak samen met de ervaring van een medewerker. Zo is het goed mogelijk dat een nieuwe medewerker graag inhoudelijk wil groeien in de job. Vervolgens komt er een fase waarin het takenpakket en de verantwoordelijkheden wel mogen groeien.

  • De privésituatie en levensfase spelen hierin ook een rol. Ouders met jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld een tijd prioriteit geven aan het gezinsleven. Minder uren presteren, of een minder zwaar takenpakket kunnen dan interessant zijn. Een medewerker met al een aantal jaren ervaring, kan dan weer geïnspireerd zijn om tot de pensioenleeftijd een mooie spurt te maken, of net af te bouwen om alles fysiek haalbaar te houden.

  • Soms lijkt het alsof bepaalde jobs echt bij een levensfase horen. Jongere medewerkers denken bijvoorbeeld vaak dat ze op een bepaald moment “te oud” zouden zijn om nog voeling te hebben met de leefwereld van de jongeren. Dit idee leeft soms ook bij de top van de organisatie. Nuanceer dit. De leeftijd kan de verhouding met de jongeren veranderen. Maar dit kan net een meerwaarde zijn; een aanvulling aan de collega’s.

Aan je loopbaan werken is soms gewoon een noodzaak. Soms is het beter om een gemotiveerde medewerker te laten gaan, dan dat die uitgeblust geraakt in je organisatie.


38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page